Rjavi tukan 2

Brazilska specialty kava z naše lastne kmetije v okolici mesteca Patrocínio s sadnimi notami, oreščki, mandlji ter mlečno čokolado.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:
Add to yourartisan plus badgeaccount

Poleg sorte Mundo Novo je Catuai ena najbolj priljubljenih sort v Braziliji. Razlog za njeno priljubljenost je v njeni visoki produktivnosti in dobri kakovosti. Če pogledamo arhiv brazilske različice tekmovanja Cup of Excellence, lahko vidimo, da je Catuai pogosto med finalisti in celo zmagovalci. Fazenda Santo Antonio je v lasti Andressine družine od leta 2016. Kavovci sorte Catuai 144, ki obrodijo rdeče plodove, so zato še mladi in niso dosegli polne višine, obrodijo pa izvrstno kavo.

Leta 2021 je bila kava obrana ročno, ročno pa smo nato tudi ločili zrele plodove od nezrelih. Kavo smo posušili na ploščadih. Rezultat je zelo sladka kava s sadnimi notami, sladkimi oreščki, mandlji, karamelo in mlečno čokolado. Ima diskretno kislost citrusov in prijeten pookus. Odlična za kavne napitke, ki bazirajo na mleku.

Po sušenju smo kavo pospravili v vreče in jo pustili ležati približno 2 meseca. Skozi ta postopek gre načeloma vsa specialty kava, ker to pomaga razviti okus ter poenoti stopnjo vlažnosti. Po dveh mesecih smo mehansko odstranili češnje ter ločili slaba zrna od dobrih. Kot zadnji korak je na vrsto prišlo ločevanje po velikosti. V Slovenijo so prišla le najboljša in največja zrna.

Dodatne informacije

TežaNi na voljo
Regija

Cerrado Mineiro

Nadmorska višina

970 m

Sorta

Rdeči catuai

Proces

Naravni

Velikost zrn

16/18

Pridelovalec

Družina Alves de Paula

Količina

1 kg, 5 kg