Raoni Velvety, Green Coffee

15,9079,50

Brazilska specialty kava. Rdeči catucai je za vse ljubitelje sadnih kav s pridihom pomaranče in grozdja, ki dajeta vtis sadne marmelade.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:
Add to yourartisan plus badgeaccount

Raoni Velvety je eden izmed boljših pridelkov družine Barbosa, o čemer priča tudi prijetno sladek sadni profil. Zavohali in okusili boste note pomaranče, belega grozdja in vina, vendar pa ta kava še vedno vsebuje precejšnjo mero sladkosti. Ta naravno procesirana kava je prešla anaerobno fermentacijo, kateri je bil dodan tudi kvas.

Danilo Barbosa, sedanji vodja družinskega podjetja, sodeluje z naslednjo generacijo, sinovoma Vitorjem Marcelom in Sergiom Ricardom. V posel s kavo je vključena celotna družina, saj si vsi delijo iste sanje o trajnostni pridelavi najboljše kave.

Danilo je kavo na območju Cerrado prvič obiral že leta 1979. Uspešen pridelek ga je spodbudil, da je začel več vlagati v dejavnost pridelave kave, raziskovati okolico in uporabljati najnovejšo tehnologijo. Sedanje pridelovalno območje obsega 490 hektarjev, na katerih pridelujejo kavo z mislijo na trajnostni razvoj.

Družina Barbosa je že večkrat pokazala skrb za okolje in narava je bila vedno del njihovega programa. Kmetije DBarbosa danes v obliki rezervatov varujejo več kot 186 hektarjev gozdov. Poleg tega raziskuje tudi načine za certificiranje svojih posesti, da bi se naučila več o tem, kako ohraniti okolje in pridelati 100-odstotno trajnostno kavo.

Družina si prizadeva za pridelavo najboljše možne kave. Večina kave DBarbosa je predelana naravno, na voljo pa sta tudi prana in polprana kava. Kava se suši na betonskih terasah, vendar je družina zgradila tudi dvignjene mize, kjer sušijo svoje najboljše lote.

Cerrado de Minas je prva brazilska regija za pridelovanje kave, ki je dobila status označbe porekla (Cerrado Mineiro), s čimer ji je bil podarjen status, podoben vinorodnim regijam. Z nadmorsko višino 800–1300 m in natančno določenimi letnimi časi (vlažno poletje in blaga do suha zima) je ta regija zelo primerna za gojenje kave. Priljubljeni vrsti tu sta Mundo Novo in Catuaí.

Dodatne informacije

TežaNi na voljo
Regija

Cerrado Mineiro

Nadmorska višina

950-1250 m

Sorta

Rumeni Catuai

Proces

Naravni, anaerobna fermentacija

Velikost zrn

16/18

Pridelovalec

DBarbosa Coffee

Količina

1 kg, 3 kg, 5 kg