Raoni 114, Green Coffee

15,90159,00

Brazilska specialty kava. Ljubitelji sladkih kav s sadnimi notami boste oboževali Raoni 114.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:
Add to yourartisan plus badgeaccount

Raoni 114 je eden izmed najboljših pridelkov družine Barbosa, o čemer priča tudi izjemno sladki in sadni profil. Začutili boste sadne note, predvsem jagodo, ki jo spremljata visoka sladkost, ki pa se odlično spoji s srednjo visoko kislostjo. Ta naravno procesirana kava je bila tudi anaerobno fermentirana.

Danilo Barbosa, sedanji vodja družinskega podjetja, sodeluje z naslednjo generacijo, sinovoma Vitorjem Marcelom in Sergiom Ricardom. V posel s kavo je vključena celotna družina, saj si vsi delijo iste sanje o trajnostni pridelavi najboljše kave.

Danilo je kavo na območju Cerrado prvič obiral že leta 1979. Uspešen pridelek ga je spodbudil, da je začel več vlagati v dejavnost pridelave kave, raziskovati okolico in uporabljati najnovejšo tehnologijo. Sedanje pridelovalno območje obsega 490 hektarjev, na katerih pridelujejo kavo z mislijo na trajnostni razvoj.

Družina Barbosa je že večkrat pokazala skrb za okolje in narava je bila vedno del njihovega programa. Kmetije DBarbosa danes v obliki rezervatov varujejo več kot 186 hektarjev gozdov. Poleg tega raziskuje tudi načine za certificiranje svojih posesti, da bi se naučila več o tem, kako ohraniti okolje in pridelati 100-odstotno trajnostno kavo.

Družina si prizadeva za pridelavo najboljše možne kave. Večina kave DBarbosa je predelana naravno, na voljo pa sta tudi prana in polprana kava. Kava se suši na betonskih terasah, vendar je družina zgradila tudi dvignjene mize, kjer sušijo svoje najboljše lote.

Cerrado de Minas je prva brazilska regija za pridelovanje kave, ki je dobila status označbe porekla (Cerrado Mineiro), s čimer ji je bil podarjen status, podoben vinorodnim regijam. Z nadmorsko višino 800–1300 m in natančno določenimi letnimi časi (vlažno poletje in blaga do suha zima) je ta regija zelo primerna za gojenje kave. Priljubljeni vrsti tu sta Mundo Novo in Catuaí.

Dodatne informacije

TežaNi na voljo
Regija

Cerrado Mineiro

Nadmorska višina

950-1250 m

Sorta

Rumeni Catuai

Proces

Naravni

Velikost zrn

16/18

Fermentacija

Anaerobna

Pridelovalec

DBarbosa Coffee

Količina

1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg