Miširika, Green Coffee

14,5072,50

Brazilska specialty kava. Slastni priokus citrusov, še posebno pomaranče in mandarine, se krasno ujame z vanilijo in karamelo

Šifra: Ni na voljo Kategorija:
Add to yourartisan plus badgeaccount

Lot 23 predstavlja sladko in sadno kavo s prijetnim pridihom vanilije. V skodelici prevladujejo note pomaranče in mandarine, začutili pa boste tudi vanilijo in karamelo. Med pitjem boste lahko uživali v kremnem, srednje močnem telesu. Češnje so prešle naravni proces, nato pa so bile sušene na dvignjenih mizah.

Družina Aguiar z ljubeznijo prideluje kavo že devet generacij.
Vse se je začelo leta 1860, ko je družina Aguiar začela pridelovati kavo v mestecu Santo Antônio do Amparo na jugu Minas Geraisa, regije, znane po pridelavi kave. Prvo poglavje farme Fazenda Semente se je začelo pisati v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko sta oče in dedek Edmundo Coutinho Aguiar spakirala kovčke in se preselila v Patrocínio v pokrajini Cerrado Mineiro. Prva kavovca je posadil leta 1988 na površini 24 hektarjev.

Družina Aguiar še vedno ponosno prideluje kavo na isti kmetiji kot pred leti, vendar na večjem pridelovalnem območju. Svoje delo nadaljujejo z neomajno strastjo, predanostjo in spoštovanjem do kavnih češenj, ki jih pridelujejo, hkrati pa se poklanjajo tradicionalnim kmetijskim praksam ter sprejemajo nove tehnologije in pristope za trajnostno poslovanje. Rezultat je kombinacija sodobnosti in tradicije, ki zagotavlja kakovost v vsaki skodelici.

Cerrado de Minas je prva brazilska regija za pridelovanje kave, ki je dobila status označbe porekla (Cerrado Mineiro), s čimer ji je bil podarjen status, podoben vinorodnim regijam. Z nadmorsko višino 800–1300 m in natančno določenimi letnimi časi (vlažno poletje in blaga do suha zima) je ta regija zelo primerna za gojenje kave. Priljubljeni vrsti tu sta Mundo Novo in Catuaí. Od leta 2016 je Fazenda Semente certificirana z mednarodnimi pečati Rainforest Alliance in 4C. Skozi kmetijo poteka ohranjen ekološki koridor, ki omogoča razcvet lokalne flore in favne.

Dodatne informacije

TežaNi na voljo
Regija

Cerrado Mineiro

Nadmorska višina

950-1000 m

Sorta

Rdeči Catuai

Proces

Naravni

Velikost zrn

16/18

Pridelovalec

Družina Aguiar

Količina

1 kg, 3 kg, 5 kg