Fruta Madura
5,50€ – 38,00€
Brazilska specialty kava. Rumeni catucai je namenjen vsem, ki imajo radi kavo s sadnimi notami jagodičevja.
Rumeni catucai ima sladko in prijetno aromo čokolade in cimeta, ki jo spremljajo note jagodičevja. Okus ima pridih jagodičevja, predvsem jagode. Ta kava s kmetije Poço Azul ima srednjo citronsko kislost in polno, kremasto telo. Po pitju te kave boste začutili delikaten in prijeten priokus.
Kava rumeni catucai je del linije Family Reserve. To so micro loti, ki jih družina Grossi prideluje izjemno skrbno. Trud in pozornost se prikažeta v eksotičnih in edinstvenih okus, ki lahko navdušijo tudi najzahtevnejše poznavalce kave. Gre za posebne in edinstvene lote, ki presenečajo ob vsaki trgatvi. Ročno oberejo samo najzrelejše češnje sorte rumeni catucai, ki jih nato položijo v nepredušne posode in jih pustijo anaerobno fermentirati 96 ur pri temperaturah, nižjih od 14 °C. Češnje nato sušijo na betonskih ploščadih, Rezultat je kava nežnega, zgoraj opisanega profila.
Cerrado de Minas je prva brazilska regija za pridelovanje kave, ki je dobila status označbe porekla (Cerrado Mineiro), s čimer ji je bil podarjen status, podoben vinorodnim regijam. Z nadmorsko višino 800–1300 m in natančno določenimi letnimi časi (vlažno poletje in blaga do suha zima) je ta regija zelo primerna za gojenje kave. Priljubljeni vrsti tu sta Mundo Novo in Catuaí.
Družina Grossi je začela gojiti kavo že davnega leta 1879, današnje družinsko podjetje pa je leta 1972 ustanovil José Carlos Grossi. Začetki so bili vse prej kot idealni, saj se je spopadal s težkimi pogoji za pridelovanje kave, a je takoj po prvih uspešnih trgatvah storil korak naprej. Ustvaril je eksperimentalne nasade, kjer še danes s sodelovanjem z raziskovalnimi inštituti raziskujejo, kateri minerali in organske snovi najbolj ugajajo prsti ter določeni vrsti kavovca. To znanje uporabljajo pri gojenju kav, rezultat pa je izjemno okusna skodelica kave z nepozabnimi aromami.
Trgatev poteka mehansko in ročno, kavo pa se še isti dan organsko predela v prostorih, kjer porabijo malo ali nič vode. Kavo potem razprostrejo na betonski ploščadi, sušenje nekaterih kavnih vrst pa zaključijo v treh fazah v mehanskih sušilcih, kar zagotavlja enotne lastnosti kavnih zrn in ojača njihove okuse.
Dodatne informacije
Teža | Ni na voljo |
---|---|
Mletje | V zrnu, Turška, Espresso, Kafetiera, Filter, French Press |
Regija | Cerrado Mineiro |
Nadmorska višina | 840-1140 m |
Sorta | IBC12 |
Proces | Naravni, anaerobna fermentacija |
Pridelovalec | JC Grossi & Filhos |
Količina | 100 g, 250 g, 1 kg |

