Cocada, Green Coffee

19,90199,00

Brazilska specialty kava. Kompleksna kava z notami kokosa, papaje, čokolade ter cvetličnimi notami.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:
Add to yourartisan plus badgeaccount

Cocada je znamenita kava pridelovalca Rafela Vinhala, ki vsako leto preseneti s svojim edinstvenim profilom. Sicer pa je cocada tradicionalno kokosovo pecivo, zelo priljubljeno v Braziliji, zato lahko pričakujete note kokosa. Poleg tega boste zaznali tudi papajo, čokolado in pa cvetlične note. Delikatna kislost ni premočna in pusti prijeten in nežen pookusTelo je srednjo močno in kremasto.

Cocada je 2x fermentirani rdeči Catuai 144, proces je prani. Po mehanskem obiranju in sortiranju češenj je Rafel pustil kavne češnje 30 ur aerobno fermentirati v prikolic. Nato je češnje opral s hladno vodo - termalni šok - in tako takoj ustavil proces fermentacije. Nato je z zrn odstranil češnje in jo ponovno 190 ur anaerobno fermentiral z vodo, kar je potekalo v velikih modrih posodah. Kava se je nato sušila na dvignjenih mizah, kjer Rafael suši vse svoje najboljše lote.

Vinhal Cafés Artesanais je družinsko podjetje, ki se je začelo leta 1988, ko je Zico Vinhal z lastnimi rokami posadil prve sadike. Podjetje je nato predal na sina Afonsa. Njegov sin Rafael Vinhal pa je utelešenje ljubitelja kave. Na svoji poti se ne boji eksperimentirati z novimi metodami obdelave in svoje lote pogostokrat fermentira tudi dvakrat ali celo trikrat.

Družina Vinhal prideluje kavo na kmetiji Fazenda Recanto, ki se razprostira na 120 hektarjih. Ko so jo kupili, je na njej že stalo več orjaških afriških mahagonijev, ki so nudili senco novim sadikam. Trajnostna pridelava je zato v središču družinskega podjetja, saj ima Fazenda Recanto tudi več certifikatov. Kava, ki jo prideluje družina Vinhal, izstopa po svojih aromah in okusih, kar je rezultat inovativnih postopkov predelave in strasti. Družina je prejela vrsto nagrad, vključno s 3. mestom na tekmovanju Cup of Excellence 2022.

Cerrado de Minas je prva brazilska regija za pridelovanje kave, ki je dobila status označbe porekla (Cerrado Mineiro), s čimer ji je bil podarjen status, podoben vinorodnim regijam. Z nadmorsko višino 800–1300 m in natančno določenimi letnimi časi (vlažno poletje in blaga do suha zima) je ta regija zelo primerna za gojenje kave. Priljubljeni vrsti tu sta Mundo Novo in Catuaí.

Dodatne informacije

TežaNi na voljo
Regija

Cerrado Mineiro

Nadmorska višina

970 m

Sorta

Rdeči catuai

Proces

Prani

Fermentacija

2x fermentacija (aerobno -> anaerobno)

Velikost zrn

15+

Pridelovalec

Rafael Vinhal

Količina

1 kg, 3 kg, 5kg, 10 kg